Delavnice DanceAbility

Trenutno delavnice ne potekajo!

Kdaj:  6.3.2018 ob 17:30 uri. Delavnice bodo potekale vsakih 14 dni ob  torkih od 17:30h do 19:30h (delavnic ne bo v času šolskih počitnic ter ob državnih praznikih).

Kje: V prostorih plesne šole Kazina na Gerbičeva 51/a, Ljubljana.
Delavnico vodi: Urša Urbančič

Več informacij: 041 931 453,  ursa.urbancic.u@gmail.com

Naslov: Plesna šola Kazina, Gerbičeva 51/a, 1000 Ljubljana.

DanceAbility delavnice se osredotočajo na uporabo sodobnega plesa, natančneje na improvizacijo, katere glavni elementi, ki jim posvečamo posebno pozornost so: občutek, odnos, čas in oblika v prostoru. Delavnica je sestavljena iz ogrevanja, vodene improvizacije ter pogovora v krogu, kjer ima vsak možnost podeliti svoje občutke in izkušnje.  Za udeležbo ni potrebno plesno predznanje, pomembna je le želja po novem. Plešemo v udobnih oblačilih.

 

Cilj je združiti ljudi v vsej drugačnosti in poiskati skupne točke, prostor in jezik, ki so potrebni pri ustvarjanju in nastajanju plesa.

Glavna točka DanceAbility metode je improvizacija gibanja in pa koreografija, ki izhaja iz možnosti gibanja navzočih ljudi. Improvizacija nam omogoča vstop v neznano kot tudi prisluhniti intuiciji, ki nas vodi pri samem odločanju. Plesalci se tako naučijo to pri sebi prepoznati in tako slediti svojim željam pri gibanju. Vsak poišče nove načine gibanja in komuniciranja. DanceAbility metoda je študij gibanja, ki nobenega ne izolira glede na omejitve posameznikov. Poseben pomen ima tudi krog razprave s katerimi se začne in konča delo. Preko Warm-Ups in Common Language Exercises so vaje, ki posameznike pripravijo (fizično in psihično) na gibanje v odnosu z ostalimi.

Improvizacija je primerna za delo z mešanimi skupinami predvsem zato, ker ji njena fleksibilnost omogoča, da ne pride do izolacij. To je lažje uporabiti in doseči v mešanih skupinah kot pa enoličnih. Delo s plesnimi formami , tehnikami kot je npr. Horton, Limon, Relese, Gram tehnike nam to fleksibilnost preprečuje.

Vsak človek bi moral biti vzet kot nekaj posebnega in edinstvenega. Invalidnosti ne smemo obravnavati kot nekaj posebnega ampak jo videti le kot naravni del tega, kajti vsak posameznik je edinstven »začasno sposoben« Raznolikosti skupino obogatijo in od edinstvenih razlik posameznikov prihaja bogastvo.